Saltsten från Himalaya

Saltsten från Himalaya
Saltsten från Himalaya
Beskrivning av Saltsten från Himalaya

Tycker man att matlagning är tråkigt beror det oftast på att man har tråkiga redskap. Ditt kök återspeglar ju maten. Så glöm den repiga teflonpannan och den dötrista skärbrädan. Vad sägs om ett block rosa salt som pressats samman i Himalayabergen under miljontals år? Vad använder man en fantastisk Saltsten från Himalaya till? Grillning: Lägg den på grillen med låg värme och låt den värmas upp långsamt under locket. När den är varm nog kan du lägga på det du önskar grilla. Maten kommer att få en fin rökig sälta. Ugnen: Det går lika bra att värma upp stenen i ugnen. Gör det även här under långsam uppvärmning (c:a 60 min). Lägg på maten när önskad värme är uppnådd. Teppanyaki nån? Eftersom saltstenen håller värmen länge kan du lägga den uppvärmd i en anpassad metallställning och steka maten på middagsbordet! Gästerna gör saltomortal av belåtenhet! Gravlax är oerhört gott och om den är hemgjord är det något alldeles extra. Strössla socker dill och vitpeppar på laxfilén och lägg den mellan två saltstenar. In i kylen med den och glöm bort den under två dagar. Hitta den igen på tredje dagen och njut. Det är inte bara tillredning av varm mat den klarar av. Servering av kall mat som behöver extra sälta t.ex. sushi eller tapas funkar utmärkt. Till Tex-Mex kan du blanda hackad tomat lök koriander och pressad lime på stenen och servera din unika SALTSA.Men blir det inte väldigt salt?? undrar du. Nä det behöver det inte bli! Det naturliga saltet från blocket är mildare än det vanliga du köper i butiken och blocket släpper bara ifrån sig lite åt gången. Vill man ha mer sälta tillsätter man mer vätska på blocket som löser upp saltlagren. Vad händer när man lagat massor av spännande maträtter och stenen blivit för tunn att använda? Då har det roliga bara börjat! Den är ju helt gjord av salt så du kan bryta loss den i mindre bitar och använda som rivsalt till matlagningen eller middagsbordet. Fakta om Saltsten från Himalaya Saltsten från Himalaya till matlagning som: grillning stekning och servering. Ger maten en extra sälta. Naturligt bakteriedödande yta och behöver bara torkas/sköljas lätt för att rengöra. 100 % kristallsalt från över 180 miljoner år sedan Helt naturlig och utan kemikalier och tillsatser Mått: 20 x 30 cm Tjocklek: 3 cm Vikt: 36 Kg Instruktionsbok på engelska tyska franska italienska nederländska och spanska (ej svenska). Läs instruktioner noggrant före uppvärmning för att förhindra sprickor i saltstenen. Håll saltstenen så torr som möjligt före och efter matlagning för att minska riskerna för slitage och sprickor. Metallställning för bordsservering säljs separat. På grund av att saltstenen är gjord av 100% naturlig saltsten kan ojämnheter och färgskiftningar synas

Läs mer om Saltsten från Himalaya...


Sök bästa pris på Saltsten från Himalaya hos: